over mij

Ik ben Marjolein Verdurmen (1971) en ik woon in Breda. Zolang ik me kan herinneren heb ik een fascinatie voor de natuur, voor alles wat leeft, beweegt, groeit, bloeit en om me heen is.

Ik ga bijna iedere dag naar het bos toe, in alle seizoenen en onder alle weersomstandigheden. Ik wandel, sta en zit stil en geniet van alles wat ik om me heen zie, hoor, ruik en voel.

Als ik in het bos ben voel ik me vaak één met mijn omgeving. Het geeft me ontspanning en het kan ook stilte, blijdschap, kracht, ontlading, inzichten en troost geven. Het is iedere keer weer anders.

In 2009 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Bij  yoga concentreer je je tijdens het uitvoeren van de houdingen op je ademhaling en op wat er in je lichaam gebeurt. Het effect daarvan verraste me. Het leek alsof ik in mezelf een andere wereld binnenging, waar ik andere aspecten van mezelf en het leven kon gaan ontdekken. Het maakte me nieuwsgierig naar de werking van yoga en wat het me kon brengen. Ik ben meer lessen en verschillende soorten lessen gaan volgen en in 2017 ben ik begonnen met het volgen van de vierjarige Hatha yoga docenten opleiding bij de Blikopener in Tilburg. Eind 2020 heb ik deze afgerond. Ook heb ik bij de Blikopener de bijscholingen Pranayama (ademhaling), Yoga Nidra met diepteontspanning en Mantra Yoga gevolgd. Momenteel (2022) volg ik de uitgebreide bijscholing Mantra Yoga bij de Blikopener. In 2021 heb ik de bijscholingsworkshop Psoas-spier van de ziel bij Samsara Yogadocentenopleiding gevolgd. 

In 2018 heb ik voor het eerst meegedaan met Bos- en bomentrainingen bij Bosbelevingen in Nationaal Park de Meinweg in Limburg. Ik voelde me daar meteen helemaal thuis, door de prachtige natuur en de groep gelijkgestemden. Sindsdien kom ik daar meerdere keren per jaar om samen met anderen allerlei mooie en magische dingen te beleven in het bos.

Omdat het me erg leuk leek om zelf ook groepen in het bos te begeleiden ben ik in 2019 gestart met een Shinrin Yoku opleiding bij Anaya Academy. Met een enthousiaste groep zijn we de eerste lichting van deze opleiding die, na vertraging vanwege de Coronamaatregelen, in 2021 is afgerond. 

 

links:

www.blikopener.info

www.bosbelevingen.nl

www.Anaya.nl