Yogawandelingen

Tijdens een yogawandeling wandelen we 1,5 uur door het bos en staan we regelmatig stil om een aantal yogahoudingen te doen. Dit zijn meestal staande oefeningen. We doen deze gezamenlijk waarbij ik je stap voor stap meeneem in de houding en aanwijzingen geef over de ademhaling. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om mee te doen, de houdingen zijn voor iedereen uitvoerbaar. Het rustige wandelen en de houdingen hebben een vertragend effect wat je helpt om uit je hoofd en in het nu en in je lichaam te komen. Tegen het einde van de wandeling is er een ontspanningsoefening of meditatie. Daarbij kun je bijvoorbeeld tegen een boom zitten, of liggen op de grond als het droog is.

Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Verbinding tussen lichaam en geest, tussen jezelf en alles buiten jezelf.

Yoga heeft een ontspannend effect op het lichaam en de geest. In de natuur zijn en wandelen hebben dit ook, waardoor yoga, wandelen en in de natuur zijn heel goed samengaan. 

De yogahoudingen helpen om het evenwicht in je systeem te herstellen. Door yoga leer je te luisteren naar je lichaam en wordt je je meer bewust van wie je bent en wat wel en niet bij je past en wordt het makkelijker om hier naar te leven.

Iedereen is welkom om het uit te proberen en het effect te ervaren.